Missie en passie

Vitaliteit en Gezondheidscoach

Mijn missie en tevens passie is het begeleiden van mensen op het gebied van voeding en bewegen/vitaliteit.

Ik ben al jarenlang geïnteresseerd in het lichamelijk welzijn enn wat goede voeding voor de mens kan betekenen. Door middel van gezonde voeding en de juiste trainingsvormen kan je meer bereiken dan je denkt.

Hippocrates (460-370 voor Chr.) de natuurlijke kracht in elk van ons is de grootste genezer van ziekten. Het is niet de arts en ook niet het medicijn dat ons geneest, het is ons natuurlijke reguleringsmechanisme, ons immuunsysteem dat ons geneest.

Men kan terecht bij mij voor:

* Ontspanningsmassage-sportmassage

* Lypossage: een manuele massage die een positief effect heeft op de vermindering van
cellulitis. Het is een massage, waardoor de bloedcirculatie goed wordt aangezet zodat
de afvalstoffen, die zich vooral in de vetcellen concentreren, worden afgevoerd.
De behandelde gebieden zullen er strakker en gladder uitzien.

* Personal training-krachttraining

* Voedingscoach

* Consult en behandeling om Osteoporose tegen te gaan

* Consult en behandeling om diabetes 2 tegen te gaan

Diabetes type 2 en Osteoporose (botontkalking) zijn grote problemen. Osteoporose komt veel voor bij vrouwen en wordt steeds groter door de vergrijzing. Ongeveer 1 op de 2 vrouwen breekt vroeg of laat een van haar lede maten.

Wanneer kan botontkalking ontstaan:
Botontkalking kan ontstaan onder verschillende omstandigheden. De belangrijkste zijn:

  • oudere leeftijd: Vanaf ongeveer 45-jarige leeftijd is de aanmaak van botten minder dan de afbraak. Dit is het geval bij zowel mannen als vrouwen, maar mannen hebben over het algemeen sterkere botten dan vrouwen, waardoor ze minder snel last hebben van botontkalking.
  • de overgang bij vrouwen: Het lichaam maakt dan minder oestrogenen aan. Oestrogenen zijn vrouwelijke geslachtshormonen die ook zorgen voor een evenwicht tussen de aanmaak en de afbraak van botweefsel. Hoe minder oestrogenen, hoe zwakker de botten.
  • verwijdering van de eierstokken bij vrouwen, aangezien de eierstokken oestrogenen aanmaken, die meehelpen bij de bot opbouw.
  • gebruik van veel bijnierschorshormonen (corticosteroïden), zoals prednison, gedurende langere tijd. Deze hebben botontkalking als bijwerking.
  • te weinig beweging. Beweging stimuleert de bot opbouw.
  • te weinig vitamine D. Vitamine D zorgt dat de botten calcium opnemen. Het wordt onder invloed van zonlicht gemaakt. Als u weinig in de buitenlucht komt, heeft u kans op te weinig vitamine D.

De Osteoporose kan voorkomen worden door gerichte training, juiste voeding en supplementen.

Hoe ontstaat Diabetes type 2:
 
Diabetes type 2 is een welvaartsziekte en geen afwijking in ons hormoonstelsel, dit in tegenstelling tot diabetes type 1. Bij diabetes type 1 vergist het afweersysteem zich en valt de eilandjes van Lagerhans (zie tekst Langerhans) aan. Die raken daardoor zwaar beschadigd. De insuline producerende bètacellen worden grotendeels vernietigd en maken dus geen insuline meer aan. De bètacellen zijn dus vernield door het eigen afweer systeem, dat denkt dat de insuline producerende cellen indringers zijn die moeten worden opgeruimd. 
 
Paul Langerhans was een arts die werd geboren op zondag 25 juli 1847 te Berlijn en gestorven op vrijdag 20 juli 1888 te Funchal. In 1869 ontdekte hij de naar hem genoemde eilandjes van Langerhans in de alvleesklier.
 

Diabetes 2 is een heel ander verhaal. Bij diabetes 2 maakt de alvleesklier wel insuline aan, maar door te veel koolhydraten (suikers), frisdranken, snoep etc. raakt de alvleesklier uitgeput en reageert het lichaam niet meer goed op insuline. De bloedsuiker blijft te hoog en de alvleesklier maakt steeds meer insuline aan om de bloedsuiker spiegel toch te laten zakken. Op een gegeven moment raakt de alvleesklier overbelast en maakt de alvleesklier ook minder insuline aan, resultaat diabetisch 2.

Er blijkt na een Amerikaans onderzoek gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Journal of the American Medical Association, dat mensen die veel frisdrank drinken een grotere kans hebben om suikerziekte te krijgen. Volgens de wetenschappers hebben vrouwen die dagelijks een of meer cola’s, fanta’s of ander suikerhoudende frisdranken maar liefst 83 procent meer kans maken op diabetisch dan vrouwen die dit een keer per maand doen. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat er een duidelijk verband is tussen frisdrank consumptie, gewichtstoename en SUIKERZIEKTE TYPE2.

Er zal bij een juist voeding patroon met de juiste vetten, eiwitten en weinig tot geen koolhydraten, GEEN diabetes 2 meer zijn.