Iets over mijzelf


Joop 1959Iets over mijzelf:

Geboren in s-‘Gravenhage, heb vele jaren in het Gooi gewoond, maar woon nu al geruime tijd in Amsterdam. Ik kom uit de showbusiness. Heb na mijn carriere als artiest een management gehad, van o.a. mijn toenmalige vrouw Willeke Alberti en Rob de Nijs. Naast mijn werkzaamheden in de showbusiness, was ik altijd bezig met gezondheid en bewegen. Ik ben op jeugdige leeftijd verslingerd geraakt aan muziek. Dit kreeg zijn vervolg in de 60-er jaren als bassist van de groep Johny Lion and the Jumping Jewels Dakota 1963, (latere versie Dakota 1991 tijdens TV interview met Tineke de Nooij bij RTL4). Met Johnny Lion and The Jumping Jewels zijn vele grote nationale en internationale successen geboekt in binnen en buitenland met name in het Verre Oosten: Singapore, Indonesië,  Duitsland, Ipoh, Penang, Kuala Lumpur, Pakistan, Karatchi, Lahor en Japan.

aankomstIn Singapore stonden Johnny Lion en ik als bassist van the Jumping Jewels in 1964 met 3 nummers in de top tien, op plaats 1, 2 en 3.

60now

In 21 december 2003 zijn wij voor een nieuwe tour in Singapore gecontracteerd.

De uitreiking van de Edisons van 1963 vond traditiegetrouw plaats tijdens het Grand Gala du Disque, dat op zaterdag 12 oktober 1963 in het Kurhaus in Scheveningen werd gehouden.

Trini Lopez en Joop

Het werd gepresenteerd door Karin Kraaykamp en Willem Duys, terwijl de uitreiking van de Edisons werd gedaan door Godfried Bomans.

Onder de bekende artiesten die optraden waren Marlene Dietrich, Wim Sonneveld – die voor het eerst optrad als Frater Venantius – Francoise Hardy, Trini Lopez (zie foto met Joop) Jumping Jewels en Sarah Vaughan. Van alle Grand Gala’s wordt dit beschouwd als het meest roemruchte, met onder meer een legendarisch geworden optreden van Bomans. Zijn opmerking “Had mijn vrouw maar één zo’n been” over Marlene Dietrich is een van zijn bekendste uitspraken geworden.

boltini2

Johnny Lion and the Jumping Jewels hebben In 1965 een tournee  gemaakt met circus Toni Boltini, waarbij dagelijks tussen de circus voorstellingen werd opgetreden.

Scan0001Helaas kregen wij problemen met onze manager en zijn we met de Jumping Jewels moeten stoppen en doorgegaan onder de naam Jay-Jay’s. Met deze groep, hebben wij verschillende hits gemaakt waaronder de top tien hit Bald headed woman, dit was in het jaar 1965. In het voorjaar van 1967 is daar Willem Duyn bij gekomen, later bekend van het duo Mouth & McNeal. Na mijn muzikale periode een aantal jaren het management verzorgd van mijn toenmalige vrouw Willeke Alberti, Rob de Nijs, Frans Hoeke en Nurlaila. In 1998 werd Nurlaila tweede bij het Nationaal Songfestival met het nummer ´Alsof Je Bij Me Bent´.

oranjeIn 1988 de bedenker en initiatiefnemer van de plaat ‘Wij houden van Oranje‘, in samenwerking met producer Hans van Hemert en muziekuitgever Tony Berk.

Het enige en echte voetballied, gezongen door André Hazes met als koor het Nederlands Elftal. Ditzelfde elftal werd in 1988 Europees kampioen.

Scan0003

André zegt in een interview met Story: “Het succes van de plaat was overweldigend. Daarvoor moet ik Joop Oonk een flink stuk eer laten. Die heeft heel wat werk verricht om de plaat zo populair te maken”.

Onder tekening contract met Eddy Barclay op de Aveneu de Friedlannd te Parijs.Samen met Discjockey Krijn Torringa (1940-2006) een management gehad onder de naam “Octopus”.

Een contract getekend met het platen label “Barclay”.

(v.l.n.r) Eddy Barclay, Directeur Barclay Nederland Reinier Maarsen, Krijn Torringa en Joop Oonk.

Voor alle muzikale activiteiten van Joop: jumpingjewels.nl

Nice Matin Eddy Barclay

De eigenaar, Eddy Barclay, was de grootste Playboy van Frankrijk, Krijn Torringa en ik hebben in zijn huis aan de Avenue de Friedland in Parijs vele geweldige feesten met  bekende Franse artiesten en fotomodellen meegemaakt.

Tijdens mijn verblijf in Zuid Frankrijk (mei 2005) kreeg ik een telefoontje van de secretaresse van Eddie dat hij plots was overleden.

ferdy

Voor het Barclay label hebben wij een plaat geproduceerd met de artiest Ferdi Lancée. Deze opname was speciaal gemaakt voor het  Grand Gala du Disque in 1973, met de titel: “un sentiment d’amour”, gearrangeerd door Harry van Hoof en door mij geproduceerd. Het nummer was geschreven door Frans Hoeke waar ik ook nog jaren lang mee heb samen gewerkt als manager en producer.

uitnodiging hallo lieve

Met Johnny Lion een boek geschreven onder de titel “Hallo Lieve… Brieven aan sterren”, een verzameling brieven van fans aan bekende Nederlanders.

j27

In de jaren 80 t/m 83 een fitness centrum geleid in Amsterdam met de naam “Club 26” (zie foto met mijn dochter Daniëlle in club 26). Een van de meest bekende fitness clubs in Amsterdam, die alleen toegankelijk was voor vrouwen. Helaas is dit geëindigd doordat een ex medewerker er de brand in stak eind 1983. Hierbij vielen 13 doden. Zelf ben ik op het nippertje ontsnapt uit de verschrikkelijke vuurzee, door uit het raam te klimmen en op straat te springen. Een fitness centrum gehad in de Korte Leidse Dwarsstraat te Amsterdam onder de naam Joop Oonk’s ”Body & Beauty Club”.

Mijn missie en passie als Vitaliteit- en Gezondheidcoach, is vandaag de dag nog onveranderd gebleven.